Tuesday, October 16, 2012

Essentieel belang in de Indonesische keuken


Nederlands & engels
Foto´s
Indonesisch
Bananablad/
BananaLeaf
Daun Pisang
Steranijs / Star anise
 
Steranijs is een specerij,
met Sterk En diepe geur.
Lekker en uitstekend
Voor vis als vlees.
  Bungalawang
Pekak
Tempeh / Tempe

Het wordt gemaakt van sojabonen en is afkomstig uit Indonesië. Tempeh is een ambachtelijk product op basis van sojabonen
Uit onderzoek is gebleken, dat tempeh een middel is tegen buikloop; voor ziekmakende micro-organismen is het dan lastiger zich aan de darmwand te hechten.
Tempe
Kurkuma / tumeric
 
Gemalen kurkuma is  
vooral een gele
kleurstof om andere
kruiden & gerechten te
kleuren. Het wordt
bijvoorbeeld wel aan  
rijst toegevoegd
om deze een gele kleur  
te geven.
Het kruid wordt ook veel gebruikt in
de fusion keuken.
Kunyit / kunir
Jengkol
 
Jengkol is een boom  
met stinkende
Vruchten uit Indonesie.
Lekker voorRendang
of curry.
Jengkol / Jering
Nootmuskaat /Nutmeg
 
Nootmuskaat wordt
traditioneel gebruikt
bij gekookte
asperges. In
Indonesie men  
gebruiken voor
curry,Rendang.
Men gebruikt het ook in
bereiding van
aardappelpuree
en in kaassaus.
Ten slotte wordt  
nootmuskaat ook veel
gebruikt in koek en  
gebak,met name
 
Pala
Kemirienoten /
Candlenuts
 
Kemirienoten zijn harde,
oliehoudende, tropische
noten.Vanwege hun
hoge vetgehalte werden
ze vroeger gebruikt bij
het maken van kaarsen,
vandaar de Engelse
naam candlenuts'.
Kemirienoten veel
gebruiken bij indische
keuken.
 
Kemiri
Trassi / Shrimp paste
 
Trassi is garnalenpasta,

 is bekend in azie.

Lekker voor sambal,

rujak of salades.
Terasi / balacan

 

1 comment:

  1. Hoi Beair Griles,
    Sorry dat ik laat gereageerd heb.
    Sorry dat ik niet u kunt helpen. en ik weet ook niet over keramiek, granite etc. Dus heel erg spijt mee.. ik hope dat u snel kunt vinden iemand die veel weten over wat u zoekt. Veel success.
    gr

    ReplyDelete