Nederlands & engels
|
Foto´s
|
Indonesisch
|
Bananablad/
BananaLeaf
|
|
Daun Pisang
|
Steranijs / Star anise
Steranijs is een
specerij,
met Sterk En diepe geur.
Lekker en uitstekend
Voor vis als vlees.
|
|
Bungalawang
Pekak
|
Tempeh /
Tempe Het wordt gemaakt van sojabonen en is afkomstig uit Indonesië. Tempeh is een ambachtelijk product op basis van sojabonen Uit onderzoek is gebleken, dat tempeh een middel is tegen buikloop; voor ziekmakende micro-organismen is het dan lastiger zich aan de darmwand te hechten. |
|
Tempe
|
Kurkuma / tumeric
Gemalen kurkuma is
vooral een gele
kleurstof om andere
kruiden
& gerechten te
kleuren.
Het wordt
bijvoorbeeld wel aan
rijst toegevoegd
om deze een gele kleur
te geven.
Het kruid wordt ook
veel gebruikt in
de fusion keuken.
|
|
Kunyit / kunir
|
Jengkol
Jengkol is een boom
met stinkende
Vruchten uit
Indonesie.
Lekker voorRendang
of curry.
|
|
Jengkol / Jering
|
Nootmuskaat /Nutmeg
Nootmuskaat wordt
traditioneel gebruikt
bij gekookte
asperges. In
Indonesie men
gebruiken voor
curry,Rendang.
Men gebruikt het ook
in
bereiding van
aardappelpuree
en in kaassaus.
Ten slotte wordt
nootmuskaat ook veel
gebruikt in koek en
gebak,met name
in speculaas.
|
|
Pala
|
Kemirienoten /
Candlenuts
Kemirienoten zijn harde,
oliehoudende, tropische
noten.Vanwege hun
hoge vetgehalte werden
ze vroeger gebruikt bij
het maken van kaarsen,
vandaar de Engelse
naam candlenuts'.
Kemirienoten veel
gebruiken bij indische
keuken.
|
Kemiri
|
|
Trassi / Shrimp paste
Trassi is garnalenpasta,
is bekend in azie. Lekker voor sambal, rujak of salades. |
Terasi / balacan
|
Tuesday, October 16, 2012
Essentieel belang in de Indonesische keuken
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Hoi Beair Griles,
ReplyDeleteSorry dat ik laat gereageerd heb.
Sorry dat ik niet u kunt helpen. en ik weet ook niet over keramiek, granite etc. Dus heel erg spijt mee.. ik hope dat u snel kunt vinden iemand die veel weten over wat u zoekt. Veel success.
gr